O podjetju

Podjetje Pozitron d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1992. Prvih 15 let smo imeli delavnico urejeno na domačem naslovu merila pa je približno 100 m2. Sprva smo se ukvarjali zgolj s prodajo gradbenih strojev in naprav, sčasoma pa se je podjetje vedno bolj preusmerjalo v oskrbo gradbene in kmetijske mehanizacije z lastno proizvodnjo (izdelava žlic, nožev, plugov, ipd.) in nadomestnimi deli ter servisnimi storitvami zanje. Obseg prodaje in opravljenih poslov se je skozi leta neprestano povečevala, tako da so prvotni poslovni prostori postali kmalu premajhni za uresničitev naših nadaljnjih ciljev.

V skladu s tem smo se leta 2007 preselili v nove, večje in bolj primerne poslovne prostore v Poslovni coni Pameče (približno 500 m2 uporabnih površin), poleg katerih pa smo morali še izgraditi še dodatne proizvodnje prostore. Izgradnja je zaključena in podjetje je pridobilo dodatnih več kot 400 m2 površin, ki jih nujno potrebujemo za nadaljnji razvoj poslovanja-opravljanje ključavničarske dejavnosti za proizvodnjo gradbenih priključkov.
Podjetje se je v 20. letih obstoja razvilo iz majhne obrtniške delavnice do podjetja, ki zaposluje dvanajst oseb, vsi zaposleni so iz lokalnega okolja in jim nudimo možnost ustreznega izobraževanja, usposabljanja, razvoja veščin in osebnostnega razvoja.

Za popravilo in vzdrževanje gradbene mehanizacije skrbi ekipa izkušenih in marljivih mehanikov in tehnikov, ki imajo že več kot 20 let delovnih izkušenj. Vaš stroj seveda oskrbimo tudi na terenu. Storitve so kakovostne, cenovno pa zelo konkurenčne.

Poleg kvalitetnega servisa Vam zagotavljamo oskrbo z nadomestnimi deli predvsem za JCB gradbeno mehanizacijo. Nudimo originalne rezervne dele in pa tudi alternativne dele priznanega dobavitelja INTERPART iz Velike Britanije. Poleg novih nadomestnih delov je na zalogi tudi precej rabljenih delov.

Obseg naših del je:
– Servis vašega stroja ( menjava filtrov, olja, itd. )
– Hitri mobilni servis na terenu
– Demontaža, obnova, tesnjenje, montaža cilindrov
– Demontaža, pregled, obnova ali dobava nove črpalke goriva
– Demontaža, pregled, obnova ali dobava nove hidravlične črpalke
– Demontaža, pregled, obnova ali dobava novega pogonskega reduktorja
– Demontaža, pregled, obnova ali dobava novega reduktorja vrtenja kupole
– Dobava ali menjava zobniškega venca
– Menjava končnikov, osi, semeringov in ležajev
– Pregled in menjava poškodovanih diferencialov
– Obnova električnih sklopov in elektronike stroja ( električna inštalacija, menjava računalnika, itd. )
– Izdelava in montaža inštalacije tretje linije za nagibno planirko
– Izdelava hidravličnih cevi
– Priklop na diagnostični port stroja za diagnozo stroja, poročilo seznama napak
– Obnova motorjev PERKINS, JCB, YANMAR, CUMMINS ( obnova poteka tako, da zamenjamo vse premikajoče dele motorja z novimi in seveda vsa tesnila ter pogonski sklop motorja )
– Servis menjalnikov na kombinirkah JCB ( Synchroshuttle, Powershift, Autoshift )
– Menjava puš, odprava zračnosti
– Garancija na vgrajene dele

Dobavljamo prav tako rezervne dele naslednjih znamk:

  • Perkins
  • Kohler
  • Yanmar
  • ISUZU
  • Caterpillar
  • Wacker Neuson
  • Volvo