Izjava zasebnosti

Izjava o varovanju in obdelavi osebnih podatkov

Upravitelj spletne trgovine Pozitron d.o.o., Pameče 166, 2380 Slovenj Gradec, se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Le-ti ne bodo uporabljeni v nobene druge namene kot pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostalo potrebno komunikacijo. Podatki uporabnikov spletne strani v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi. 

Vsak uporabnik spletne trgovine ima svoje uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi. 
Z registracijo soglašate z določili navedeni pod »Splošni pogoji poslovanja«. Pridržujemo si pravico, da bomo vsakega na novo prijavljenega kupca preverili preko navedenega telefona. Geslo je tajno in znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oziroma oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.

S pošiljanjem sporočila preko direktne povezave na e-naslov ali preko kontaktnega obrazca in skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) prostovoljno dajem izrecno privolitev, da lahko podjetje Pozitron d.o.o., Pameče 166, 2380 Slovenj Gradec, kot upravljavec, osebne podatke, pridobljene pri pošiljanju sporočila preko direktnega e-naslova ali s pomočjo kontaktnega obrazca, zbira in obdeluje:

z namenom pomoči ali posredovanju informacij o naših storitvah in nabavi materiala in me po e-pošti ali telefonu kontaktira v zvezi z nakupom/dostavo,

S pošiljanjem svojih podatkov in s tem s strinjanjem z navedenimi pogoji potrjujem, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki in da imam skladno z zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) pravico, da:

  • zahtevam dostop do osebnih podatkov, zahtevam popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave v zvezi z mano  in da imam pravico do ugovora obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov; da soglasje kadarkoli prekličem z obvestilom po elektronski pošti ali pri informacijskem pooblaščencu vložim pritožbo.

S strinjanjem pogojev ali pošiljanju sporočila potrjujem, da sem seznanjen tudi s tem:

  • da bo upravljavec navedene osebne podatke obdeloval izključno za zgoraj navedene namene dokler tega ne prekličem in da na podlagi posredovanih podatkov ne poteka avtomatizirano sprejemanje odločitev ter da se osebni podatki hranijo do preklica.

E-poštna sporočila, naročila in informacije, pridobljene pred 25.5.2018, se shranjujejo z namenom dokazila o informiranju, naročilih ali nakupih za primer pravnega spora in se hranijo tako dolgo kot to veleva zakon. Kontaktni obrazec nima podatkovne baze in osebnih podatkov ne shranjuje avtomatično. Podatkov, pridobljenih preko elektronske pošte prav tako ne uporabljamo za marketinške analize ali reklamne kampanje.

Kaj so piškotki in kako upravljati z njimi?

Piškotki so tekstovne datoteke, ki vsebujejo manjše količine informacij, ki jih spletnemu brskalniku pošlje spletno mesto. Te podatke pregledovalnik shrani na računalnik in jih pošlje nazaj spletnemu mestu vsakokrat, ko obiščete spletno mesto. V zvezi z uporabo lastnih piškotkov lahko uporabljate spletni brskalnik na način, da omogočite, onemogočite ali brišete piškotke. Za uporabo navedenih funkcionalnosti sledite navodilom spletnega brskalnika, ki ga uporabljate. Odločitev, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi, je povsem vaša. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate, spreminjate oz. blokirate sprejem vseh piškotkov na internetu v nastavitvah vašega spletnega brskalnika. Če piškotke izključite, so lahko nekatere možnosti spletne strani onemogočene. Za informacije o nastavitvah piškotkov obiščite spletno stran brskalnika, ki ga uporabljate.

Katere piškotke uporabljamo na strani in zakaj?

Na spletni strani uporabljamo izključno piškotke, ki so dovoljeni v skladu z zakonom ZEKom-1. To so le nujni piškotki za pravilno delovanje spletne strani. Ti piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov. Tudi IP naslova ne.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Podjetje Pozitron d.o.o., Pameče 166, 2380 Slovenj Gradec skladno z določbo 3. odstavka 32. člena Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Ur. L. RS, št. 81/2015; ZiSRPS) svoje stranke obvešča, da za reševanje potrošniškega spora ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov (IRPS).